Kereta Sewa Sunway

KERETA SEWA SUNWAY |AGTRAN menyediakan perkhidmatan Kereta Sewa Bandar Sunway dan seluruh Sunway. Perkhidmatan kereta sewa pandu sendiri di Bandar Sunway ini disediakan untuk golongan pelajar Ipta dan Ipts serta bekerja tetap mahupun mereka yang pergi bercuti. Maklumat tentang syarikat dan perkhidmatan kami anda boleh layari artikel perkhidmatan Kereta Sewa AGTRAN

Antara tempat menarik di bandar Sunway adalah Taman Tema Sunway Lagoon menggambarkan dirinya sebagai taman tema utama Malaysia dan menjadi Tarikan Terbaik Asia. Ramai pelancong menilai ia sebagai taman tema kegemaran di Malaysia untuk bercuti bersama orang tersayang.

Sumber: Tempat menarik di Selangor

Ini adalah taman bertema Nickelodeon pertama di Asia dan termasuk tunggangan air menarik dan tarikan seperti Monsoon 360, Fury Jungle, Kubarango, Splish Splash, Primeval dan Hippo Valley, dengan gabungan watak-watak Nickelodeon kegemaran anak-anak dari Spongebob Square, Dora The Explorer dan Teenage Mutant Ninja Turtles.

Sumber: Tempat menarik di Selangor

Untuk anda yang tidak suka berendam di sana ada banyak yang boleh anda lakukan di World of Adventure termasuk roller coaster di Lost City of Gold, menaiki tunggangan berputar yang dipanggil Apache Pots, dan ingin membuat anda rasa termuntah di atas Tomahawk dan Revenge Pirate.

The Wild Wild West mempunyai tamer ride untuk anak-anak muda seperti Butch Cassidy Trail, Alamo dan Grand Canyon River Rapids. Terdapat juga Colorado Splash serta beberapa permainan arked.

Menarik bukan? Jika perlukan kereta sewa di Sunway, anda boleh menghubungi kereta sewa AGTRAN. Anda boleh rujuk senarai harga di bawah:

Van dan bas juga boleh disewa dengan kami dengan minimum 1 hari.

Kelebihan yang ditawarkan oleh syarikat:

  1. Kereta masih baru(kebanyakan kurang dari dua (2) tahun).
  2. Penyelenggaraan kereta dijaga dengan terperinci oleh syarikat.
  3. Kebersihan kereta dijaga rapi.
  4. Harga Murah.
  5. Penghantaran kereta ke Sunway disediakan dengan caj yang murah(mengikut terma dan syarat yang telah ditetapkan).
  6. Penghantaran kereta ke stesen bas Shah Alam adalah percuma.
  7. Sewaan melebihi sehari  akan diberikan diskaun oleh pihak syarikat.

Anda boleh melihat review daripada pelanggan dan update terkini AGTRAN di FACEBOOK

CARA BUAT TEMPAHAN

Mudah sahaja, anda boleh WhatsApp kami di nombor ini:

 018-989 0800

WHATSAPP

Kereta Sewa Puchong

KERETA SEWA PUCHONG | Puchong adalah salah satu daripada bandar yang berkembang pesat di negeri Selangor. Di bandar ini juga terdapat banyak kilang-kilang multinasional dan tempatan seperti DHL, George Kent, Tractor Malaysia, dan beberapa kilang-kilang besar yang lain. 

AGTRAN menyediakan perkhidmatan kereta sewa di kawasan Puchong atau berhampiran. Kereta dan harga yang disediakan adalah seperti berikut:

Model Kereta HARGA (RM)
Harian Halfday Hour
Viva Auto 1.0 RM110 RM70 RM10
Axia Auto 1.0 RM120 RM80 RM10
Myvi Auto 1.3 RM130 RM80 RM10
Saga FLX Auto 1.3 RM130 RM80 RM10
Myvi SE Auto 1.5 RM150 RM100 RM12
Bezza Auto 1.3 X RM150 RM100 RM12
Saga VVT Auto 1.3 RM150 RM120 RM12
Alza Auto 1.5 RM180 RM120 RM12
Alphard Auto 2.4 (V) RM550 RM300 RM30
Velfire Auto 2.5 RM700 RM400 RM45
Van (10 Seater) – Manual RM350
Van (14 Seater) – Manual RM430
Bas (40 Seater) RM1500

Untuk makluman, VAN dan BAS tiada sewaan separuh hari atau sewa ikut jam ya. Minimum sewa untuk van dan bas adalah minimum 1 hari.

Puchong juga merupakan pusat bagi perindustrian kecil dan sederhana (IKS).

Sumber: Setia Walk Puchong

Terdapat juga pusat perdagangan baru seperti Bandar Puteri yang menyediakan kawasan perdagangan seperti Puchong Financial City Centre, Bandar Puchong Jaya menyediakan Puchong Boulevard, Puchong Gateway, Setia Walk dan Pusat Perdagangan Puchong Prima. Kawasan-kawasan ini menjadi tumpuan penduduk setempat dan orang luar. 

Kepada mereka yang memerlukan kereta sewa di kawasan Puchong, boleh menghubungi AGTRAN. Kami menyediakan banyak pilihan kereta dengan harga yang mampu sewa.

Pelanggan AGTRAN

BOOKING SEKARANG UNTUK DAPATKAN HARGA PROMOSI!

Call kami secara terus di nombor ini:  018-989 0800

WHATSAPP

 

Kereta Sewa Kelana Jaya

KERETA SEWA KELANA JAYA | AGTRAN menyediakan perkhidmatan kereta sewa di Kelana Jaya. Kami menyediakan perkhidmatan kereta sewa saiz kecil, jenis MPV, van dan bas untuk semua golongan masyarakat sama ada bekeluarga mahu pun individu bekerja tetap dan pelajar institusi pengajian tinggi. Harga yang ditawarkan oleh syarikat AGTRAN sangat murah dan berpatutan.

Pelanggan Agtran
Kami akan memastikan semua kereta dalam kondisi yang terbaik dan selesa bagi setiap pelanggan. Servis juga dilakukan on time! Sangat sesuai untuk mereka yang mahu menyewa untuk perjalanan yang jauh.
 
Rutin harian bagi memastikan kereta dalam keadaan bersih dan wangi
Rutin harian bagi memastikan kereta dalam keadaan bersih dan wangi
Pelanggan Agtran
Kami menyediakan  pelbagai jenis  kereta sewa untuk sewaan pelanggan. Senarai yang kami sediakan:
 
Model Kereta HARGA (RM)
Harian Halfday Hour
Viva Auto 1.0 RM110 RM70 RM10
Axia Auto 1.0 RM120 RM80 RM10
Myvi Auto 1.3 RM130 RM80 RM10
Saga FLX Auto 1.3 RM130 RM80 RM10
Myvi SE Auto 1.5 RM150 RM100 RM12
Bezza Auto 1.3 X RM150 RM100 RM12
Saga VVT Auto 1.3 RM150 RM120 RM12
Alza Auto 1.5 RM180 RM120 RM12
Alphard Auto 2.4 (V) RM550 RM300 RM30
Velfire Auto 2.5 RM700 RM400 RM45
Van (10 Seater) – Manual RM350
Van (14 Seater) – Manual RM430
Bas (40 Seater) RM1500

Untuk makluman, VAN dan BAS tiada sewaan separuh hari atau sewa ikut jam ya. Minimum sewa untuk van dan bas adalah minimum 1 hari.

Pelanggan Agtran

Untuk tempahan korang boleh rujuk di artikel Cara Tempah 

Call kami secara terus di nombor ini:  018-989 0800

WHATSAPP

 

Kereta Sewa Meru Klang

KERETA SEWA MERU KLANG | Anda ingin sewa kereta di Meru Klang? Jangan risau kami di AGTRAN sedia membantu anda. Kami menawarkan servis sewa kereta dengan kadar sewa yang perpatutan untuk anda.  

Meru adalah sebuah bandar kecil di daerah Klang, Selangor, Malaysia. Bandar ini sedang meningkat naik kerana terdapat banyak bandar baru dibangunkan di sekitarnya. Antara bandar baru yang sedang pesat membangun di Meru adalah Bandar Baru Setia Alam.

Kereta Sewa Meru Klang 2019
Berikut adalah senarai Kereta yang kami ada. 
 
Model Kereta HARGA (RM)
Harian Halfday Hour
Viva Auto 1.0 RM110 RM70 RM10
Axia Auto 1.0 RM120 RM80 RM10
Myvi Auto 1.3 RM130 RM80 RM10
Saga FLX Auto 1.3 RM130 RM80 RM10
Myvi SE Auto 1.5 RM150 RM100 RM12
Bezza Auto 1.3 X RM150 RM100 RM12
Saga VVT Auto 1.3 RM150 RM120 RM12
Alza Auto 1.5 RM180 RM120 RM12
Alphard Auto 2.4 (V) RM550 RM300 RM30
Velfire Auto 2.5 RM700 RM400 RM45
Van (10 Seater) – Manual RM350
Van (14 Seater) – Manual RM430
Bas (40 Seater) RM1500

Dapatkan harga sewa kereta terbaik dengan AGTRAN

 Hubungi 0189890800   untuk menempah kereta sewa!

Kereta Sewa Murah Klang

KERETA SEWA MURAH KLANG | Plan nak ke kawasan Klang tak lama lagi dan memerlukan kereta sewa? Jangan risau kami di AGTRAN sedia membantu anda. Kami menawarkan servis sewa kereta dengan kadar sewa yang amat kompetatif dan boleh dikatakan murah.  Ramai yang berpuas hati apabila menyewa dengan kami.

AGTRAN Travel Sdn. Bhd. merupakan sebuah agensi yang berlesen dan diiktiraf sepenuhnya oleh Kementerian Pelancongan Malaysia dan telah diperbadankan dibawah Akta Syarikat 2016 sebagai sebuah syarikat berhad. AGTRAN Travel Sdn. Bhd. menyediakan perkhidmatan yang lebih efisyen dan sempurna supaya dapat memenuhi keperluan dan permintaan khususnya dalam sektor Kerajaan, Korporat, Syarikat-syarikat Perniagaan dan Badan-badan berkanun.

Rujuk harga di bawah:

Model Kereta HARGA (RM)
Harian Halfday Hour
Viva Auto 1.0 RM110 RM70 RM10
Axia Auto 1.0 RM120 RM80 RM10
Myvi Auto 1.3 RM130 RM80 RM10
Saga FLX Auto 1.3 RM130 RM80 RM10
Myvi SE Auto 1.5 RM150 RM100 RM12
Bezza Auto 1.3 X RM150 RM100 RM12
Saga VVT Auto 1.3 RM150 RM120 RM12
Alza Auto 1.5 RM180 RM120 RM12
Alphard Auto 2.4 (V) RM550 RM300 RM30
Velfire Auto 2.5 RM700 RM400 RM45
Van (10 Seater) – Manual RM350
Van (14 Seater) – Manual RM430
Bas (40 Seater) RM1500

Van dan bas tiada sewaan separuh hari atau sewa ikut jam ya. Minimum sewa untuk van dan bas adalah minimum 1 hari. Anda berpeluang untuk nikmati pelbagai promosi dari kami jika sewaan melebihi sehari. 

Untuk tempahan anda  boleh terus Call / WhatsApp kami secara terus di nombor ini: 018-989 0800

Kereta Sewa Rantau Panjang Klang

KERETA SEWA RANTAU PANJANG KLANG | Jika anda memerlukan kereta sewa di Rantau Panjang Klang, anda boleh berursan  dengan kami di AGTRAN. Kami menawarkan servis sewa kereta dengan kadar sewa yang terbaik untuk anda. 

Info Rantau Panjang Klang

Kampung Rantau Panjang merupakan sebuah kampung yang terletak di Klang, dalam negeri Selangor Darul Ehsan. Kini, nama Kampung Rantau Panjang telah menjadi tumpuan masyarakat luar dan menjadi salah sebuah kampung yang maju dari segi pembangunan infrastruktur termasuk pembinaan Lebuhraya Selat Klang Utara (Grand Sepadu) berdasarkan kedudukannya yang begitu strategik di antara Pelabuhan Klang Utara dan Lebuhraya Utara Selatan (PLUS).

Gambar pelanggan Agtran

Sudah ramai yang telah menyewa kereta dengan kami dan mereka amat berpuas hati dengan servis dan layanan kami. Anda juga boleh tengok review dan info terkini kami di Facebook Page kami: Facebook

Untuk tempahan anda boleh rujuk di artikel Cara Tempah atau boleh terus Call / WhatsApp kami secara terus di nombor ini: 018-989 0800

WHATSAPP

Kereta Sewa Taman Sentosa Klang

KERETA SEWA TAMAN SENTOSA KLANG |Anda ingin sewa kereta di Taman Sentosa Klang? Jangan risau kami di AGTRAN sedia membantu anda. Kami menawarkan servis sewa kereta dengan kadar sewa yang terbaik untuk anda.  

Taman Sentosa ni kecil sahaja kawasannya dan ianya amat dekat dengan bandar Klang. Namun, perjalanan dengan menaiki tren atau kereta api, agak jauh sikit.  Paling senang dan mudah untuk datang ke sini adalah dengan menaiki kereta. Anda boleh memandu sendiri mengikut arah jalan ke Shah Alam atau Klang. 

Sumber: tallypress.com

Dengan memandu kenderaan sendiri, anda boleh meneroka pelbagai kawasan yang menarik di Klang dan Shah Alam. Jika dibandingkan anda memandu sendiri dan menaiki kenderaan awam seperti teksi, caj yang anda perlu bayar lebih mahal dan anda juga terikat dengan masa, memandangkan caj untuk tengah malam akan menjadi dua kali ganda dari caj biasa. Jadi, pemanduan sendiri adalah lebih menguntungkan.

Kereta Sewa Taman Sentosa Klang 2019
Berikut adalah senarai Kereta yang kami ada. Boleh tengok-tengok
 
Model Kereta HARGA (RM)
Harian Halfday Hour
Viva Auto 1.0 RM110 RM70 RM10
Axia Auto 1.0 RM120 RM80 RM10
Myvi Auto 1.3 RM130 RM80 RM10
Saga FLX Auto 1.3 RM130 RM80 RM10
Myvi SE Auto 1.5 RM150 RM100 RM12
Bezza Auto 1.3 X RM150 RM100 RM12
Saga VVT Auto 1.3 RM150 RM120 RM12
Alza Auto 1.5 RM180 RM120 RM12
Alphard Auto 2.4 (V) RM550 RM300 RM30
Velfire Auto 2.5 RM700 RM400 RM45
Van (10 Seater) – Manual RM350
Van (14 Seater) – Manual RM430
Bas (40 Seater) RM1500

Dapatkan harga sewa kereta terbaik dengan AGTRAN dalam sekelip mata! Hubungi 0189890800

Kereta Sewa Klang

KERETA SEWA KLANG | Klang dahulunya dikenali sebagai Kelang merupakan Bandar DiRaja  beserta tagline ‘Klang Indah dan Permai’, bandar terbesar Selangor, bandar sekolah menengah persendirian dan sebuah daerah di Negeri Selangor Darul Ehsan, Malaysia. Bandar ini pernah menjadi ibu negeri Selangor sebelum wujudnya Kuala Lumpur dan Shah Alam. Ia terletak kira-kira 32 km di barat Kuala Lumpur dan merupakan bandar ketiga terbesar di Selangor. 

Sumber: Google Maps

Daerah Klang terbahagi kepada dua (2), iaitu North Klang (Klang Utara) dan South Klang (Klang Selatan) oleh Sungai Klang. Klang Utara dibahagikan kepada tiga (3) sub-daerah – Kapar, Rantau Panjang, dan juga Meru. Terdapat banyak mall dibuka khas buat mereka yang gemar membeli belah sepanjang berada di Selangor.

Senarai pusat membeli belah yang anda  boleh kunjungi :

  • AEON Bukit Tinggi Shopping Centre (Bandar Bukit Tinggi),
  • AEON Bukit Raja Shopping Centre (Bandar Baru Klang),
  • AEON Big Hypermarket (Kapar Road),
  • Big (TUNE) Mall (Persiaran Raja Musa),
  • Centro Mall,
  • Giant Hypermarket (Bandar Bukit Tinggi, Klang Sentral),
  • GM Klang Wholesale City (Bandar Botanic),
  • Klang Parade (Jalan Meru), dan banyak lagi.

 Klang jugak ada Little India Klang dekat Jalan Tengku Kelana bertemakan old-school. Banyak restoran India Muslim sini yanganda wajib cuba. Jangan lupa untuk singgah makan nasi daun pisang di sana. Serta jangan lupa pulak dengan Pasar Jawa Klang. Kat sini, korang boleh beli makanan ringan seperti keropok, kuih tradisional, ikan bilis, ikan kering, dan lain-lain.

Nak menghirup udara segar dan merasai suasana angin sepoi -sepoi pun tak perlu pergi jauh. Antara tempat yang korang boleh kunjungi seperti :

Sumber: steemit.com Tanjung Harapan
Sumber: steemit.com Tanjung Harapan

Bagi para pengunjung dan pelancong yang datang ke Klang dengan menaiki bas express ataupun menaiki penerbangan  samada atas urusan kerja atau melancong, menyewa kereta dengan AGTRAN  dan van atau bas adalah satu keperluan pada masa kini. Ianya dapat menjimatkan masa perjalanan dan anda juga bebas menjelajah serta bergerak kemana-mana lokasi di Selangor yang sememangnya kaya dengan tempat menarik. 

CARA BUAT TEMPAHAN

Mudah sahaja, anda boleh WhatsApp kami di nombor ini:

018-989 0800

Kedai Nasi Ayam Shah Alam

KEDAI NASI AYAM | Restoran CRG Chicken Rice Guys merupakan restoran nasi ayam Hainan halal yang berazam untuk menyediakan nasi ayam Hainan yang asli dan seperti yang dijual di kedai-kedai nasi ayam tidak halal yang lain.

Sumber: Facebook CRG Chicken Rice Guys

Alamat: No. 40, Jalan Zirkon 7F/F, Seksyen 7, Shah Alam

Waktu operasi: Setiap hari ( 8am – 7 pm)

Sumber: Facebook CRG Chicken Rice Guys

Nampak mengiurkan bukan? Selain daripada nasi ayam, mereka juga terkenal dengan nasi itik mereka. Itu satu menu yang wajib dicuba! Anda boleh rujuk menu lain di bawah selain nasi ayam.

Sumber: thefoodbunny.com
Sumber: Facebook CRG Chicken Rice Guys

Oleh sebab kelazatan nasi ayamlah,  restoran ini sentiasa dipenuhi pelanggan.  Namun begitu, anda kena datang awal jika anda mahu makan di sana kerana kedai ini tutup awal iaitu pada pukul 7 malam. Untuk sebarang info semasa, anda boleh rujuk Facebook CRG Chicken Rice Guys

Perlukan khidmatan kereta sewa di Shah Alam? Daripada pelanggan tempatan mahupun di luar negara, kesemuanya telah mendapat manfaat dalam memilih serta mendapatkan perkhidmatan kereta sewa Agtran bagi apa sahaja tujuan mereka, sama ada untuk tujuan pekerjaan, percutian dan sebagainya. 

Jangan ditunggu-tunggu lagi! Anda tidak akan mendapat tawaran yang menarik seperti ini. Hanya dari RMXX sehari, anda boleh menyewa kereta idaman anda untuk anda ke mana-mana sahaja yang ingin dituju. Pelbagai pilihan dan jenama kereta untuk ada pilih bergantung kepada keperluan, kesesuaian, minat, penggunaan serta bajet anda. Dapatkan kereta sewa murah di Shah Alam,Selangor Tekan Whatsapp  sekarang!

Harga Sewa Basikal di Taman Botani Shah Alam

HARGA SEWA BASIKAL DI TAMAN BOTANI SHAH ALAM | Berbasikal di waktu lapang adalah aktiviti yang menyeronokkan dan menyihatkan badan. Di kawasan kampung, mungkin berbasikal tidak menjadi masalah kerana kurangnya kesesakan lalu lintas berbanding di kawasan bandar.

Sumber: lensakami.com

Namun, itu bukanlah alasan untuk tidak terlibat dengan aktiviti berbasikal terutama di hujung minggu. Kini, Taman Botani Shah Alam dibangunkan sebagai kawasan rekreasi yang membolehkan anda bersantai mengayuh basikal tanpa rasa bimbang terhadap kenderaan lain. Mari kita ketahui di mana lokasinya.

Sumber: homestaybyka.com

Taman Botani Perdana, Kuala Lumpur ini sememangnya cantik di hiasi dengan pelbagai jenis pokok dan tumbuh-tumbuhan. Sambil mengayuh basikal, anda dapat menikmati keindahan panorama di seluruh taman botani yang berkeluasan 170 ekar ini.

Waktu lawatan: Dibuka dari pukul 8:30 pagi hingga 5:30 petang.
                                 Tutup pada hari Isnin.

Alamat: Taman Botani Negara Shah Alam, Taman Pertanian Malaysia,
                  40000 Shah Alam, Selangor.
 

HARGA TIKET:

Sumber: ajumohit.com

Basikal ni memang disewa untuk tempoh satu jam dari mula kita buat bayaran. Harga sewa boleh rujuk di gambar atas. Anda berpeluang untuk beriadah bersama keluarga dengan suasana yang menghijau. Pasti terasa lebih segar apabila dapat menghirup udara yang bersih.

Sumber: tbnsa.gov.m
Sumber: sini.com.

Semestinya anda perlukan kenderaan untuk sampai di Taman Botani ini. Jika anda perlukan perkhidmatan kereta sewa sepanjang perjalanan di Shah Alam, Bangi serta Selangor, jangan lupa untuk menghubungi Agtran. Kami menawarkan harga kereta sewa yang berpatutan. Kereta juga sentiasa diservis untuk keselesaan dan keselamatan pelanggan. 

Jom booking melalui Whatsapp atau call 0189890800 segera untuk pertanyaan