Harga Sewa Basikal di Taman Botani Shah Alam

HARGA SEWA BASIKAL DI TAMAN BOTANI SHAH ALAM | Berbasikal di waktu lapang adalah aktiviti yang menyeronokkan dan menyihatkan badan. Di kawasan kampung, mungkin berbasikal tidak menjadi masalah kerana kurangnya kesesakan lalu lintas berbanding di kawasan bandar.

Sumber: lensakami.com

Namun, itu bukanlah alasan untuk tidak terlibat dengan aktiviti berbasikal terutama di hujung minggu. Kini, Taman Botani Shah Alam dibangunkan sebagai kawasan rekreasi yang membolehkan anda bersantai mengayuh basikal tanpa rasa bimbang terhadap kenderaan lain. Mari kita ketahui di mana lokasinya.

Sumber: homestaybyka.com

Taman Botani Perdana, Kuala Lumpur ini sememangnya cantik di hiasi dengan pelbagai jenis pokok dan tumbuh-tumbuhan. Sambil mengayuh basikal, anda dapat menikmati keindahan panorama di seluruh taman botani yang berkeluasan 170 ekar ini.

Waktu lawatan: Dibuka dari pukul 8:30 pagi hingga 5:30 petang.
                                 Tutup pada hari Isnin.

Alamat: Taman Botani Negara Shah Alam, Taman Pertanian Malaysia,
                  40000 Shah Alam, Selangor.
 

HARGA TIKET:

Sumber: ajumohit.com

Basikal ni memang disewa untuk tempoh satu jam dari mula kita buat bayaran. Harga sewa boleh rujuk di gambar atas. Anda berpeluang untuk beriadah bersama keluarga dengan suasana yang menghijau. Pasti terasa lebih segar apabila dapat menghirup udara yang bersih.

Sumber: tbnsa.gov.m
Sumber: sini.com.

Semestinya anda perlukan kenderaan untuk sampai di Taman Botani ini. Jika anda perlukan perkhidmatan kereta sewa sepanjang perjalanan di Shah Alam, Bangi serta Selangor, jangan lupa untuk menghubungi Agtran. Kami menawarkan harga kereta sewa yang berpatutan. Kereta juga sentiasa diservis untuk keselesaan dan keselamatan pelanggan. 

Jom booking melalui Whatsapp atau call 0189890800 segera untuk pertanyaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *