Kereta Sewa Klang

KERETA SEWA KLANG | Klang dahulunya dikenali sebagai Kelang merupakan Bandar DiRaja  beserta tagline ‘Klang Indah dan Permai’, bandar terbesar Selangor, bandar sekolah menengah persendirian dan sebuah daerah di Negeri Selangor Darul Ehsan, Malaysia. Bandar ini pernah menjadi ibu negeri Selangor sebelum wujudnya Kuala Lumpur dan Shah Alam. Ia terletak kira-kira 32 km di barat Kuala Lumpur dan merupakan bandar ketiga terbesar di Selangor. 

Sumber: Google Maps

Daerah Klang terbahagi kepada dua (2), iaitu North Klang (Klang Utara) dan South Klang (Klang Selatan) oleh Sungai Klang. Klang Utara dibahagikan kepada tiga (3) sub-daerah – Kapar, Rantau Panjang, dan juga Meru. Terdapat banyak mall dibuka khas buat mereka yang gemar membeli belah sepanjang berada di Selangor.

Senarai pusat membeli belah yang anda  boleh kunjungi :

  • AEON Bukit Tinggi Shopping Centre (Bandar Bukit Tinggi),
  • AEON Bukit Raja Shopping Centre (Bandar Baru Klang),
  • AEON Big Hypermarket (Kapar Road),
  • Big (TUNE) Mall (Persiaran Raja Musa),
  • Centro Mall,
  • Giant Hypermarket (Bandar Bukit Tinggi, Klang Sentral),
  • GM Klang Wholesale City (Bandar Botanic),
  • Klang Parade (Jalan Meru), dan banyak lagi.

 Klang jugak ada Little India Klang dekat Jalan Tengku Kelana bertemakan old-school. Banyak restoran India Muslim sini yanganda wajib cuba. Jangan lupa untuk singgah makan nasi daun pisang di sana. Serta jangan lupa pulak dengan Pasar Jawa Klang. Kat sini, korang boleh beli makanan ringan seperti keropok, kuih tradisional, ikan bilis, ikan kering, dan lain-lain.

Nak menghirup udara segar dan merasai suasana angin sepoi -sepoi pun tak perlu pergi jauh. Antara tempat yang korang boleh kunjungi seperti :

Sumber: steemit.com Tanjung Harapan
Sumber: steemit.com Tanjung Harapan

Bagi para pengunjung dan pelancong yang datang ke Klang dengan menaiki bas express ataupun menaiki penerbangan  samada atas urusan kerja atau melancong, menyewa kereta dengan AGTRAN  dan van atau bas adalah satu keperluan pada masa kini. Ianya dapat menjimatkan masa perjalanan dan anda juga bebas menjelajah serta bergerak kemana-mana lokasi di Selangor yang sememangnya kaya dengan tempat menarik. 

CARA BUAT TEMPAHAN

Mudah sahaja, anda boleh WhatsApp kami di nombor ini:

018-989 0800

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *