Sekolah Memandu Seksyen 18 Shah Alam

SEKOLAH MEMANDU SEKSYEN 18 SHAH ALAM |Percaya atau tidak ramai pemandu masih tiada lesen memandu. Tahukah kalian bahawa pemandu yang tiada lesen menyumbang kemalangan jalan raya yang tinggi di Malaysia.

Bagi mereka yang ingin mengambil lesen kereta di Shah Alam, sila tekan di SINI untul lihat senarai sekolah memandu di Shah Alam.Sekolah Memandu Seksyen 18 Shah Alam pun ada!

Kelas memandu Seksyen 18 Shah Alam

Ayuh kita kaji kepada lesen memandu amat penting pada zaman sekarang!

1) IKUT PERATURAN

Lesen memandu diwajibkan untuk mereka yang ingin membawa kenderaan secara sah kerana ia adalah satu bukti bahawa anda lulus ujian untuk memandu dengan mengikut peraturan yang telah ditetapkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia (JPJ).

2) BAGI MENGELAKAN KEMALANGAN

Lesen ini juga adalah satu inisiatif kerajaan untuk melahirkan pemandu yang berilmu sekaligus mengurangkan kemalangan di jalan raya. Namun begitu sikap pemandu yang beraksi sesuka hati di jalan raya yang perlu diubah bagi membendung kes kemalangan yang kian meningkat.

3) ELAK DIDENDA

Mereka yang tidak mempunyai lesen memandu jenis kenderaan yang dibawa (lesen motor ketika menaiki motor) ketika ditahan oleh pihak JPJ akan didenda

4) BERPELUANG CERAH UNTUK MENDAPATKAN PEKERJAAN

Kebanyakan bos inginkan pekerja yang mempunyai lesen memandu dan kenderaan sendiri. Jadi, ini adalah peluang cerah untuk anda diterima sebagai pekerja. Pekerjaan seperti pemandu bas, lori, kapal terbang dan sebagainya juga memerlukan lesen memandu yang khusus.

5) DIIKTIRAF UNTUK MEMANDU DI LUAR NEGARA

Lesen memandu Malaysia juga diiktiraf di luar negara. Jadi anda boleh membawa kenderaan di luar negara tanpa perlu membuat lesen baru di sana.

6) LEBIH CEPAT, LEBIH JIMAT

Anda juga dapat menggunakan kenderaan sendiri untuk ke mana-mana selepas mempunyai lesen. Anda dapat menjimatkan masa dan wang dengan menaiki kenderaan sendiri. Ia juga sangat berharga saat kecemasan melanda.

Jadi, dapatkan lesen memandu anda secepat mungkin kerana harganya kian meningkat saban tahun. Ia adalah pelaburan yang sangat berguna untuk diri anda sebenarnya.

Nak sewa kereta pun senang!

Hubungi kami segera untuk sewa di Shah Alam

0189890800

0189890800

0189890800

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *